Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vágó István: Megtaláltam (igaz, segítséggel) a bejegyzésemet a “kaftános-pajeszos zsidókról”

Megtaláltam (igaz, segítséggel) a bejegyzésemet a “kaftános-pajeszos zsidókról”. Aki ebben antiszemita felhangot vél felfedezni, annak igencsak gyürkőznie kell, hogy bizonyítson, tekintve, hogy édesanyám auschwitzi túlélő volt. És ugyancsak ateista. A bejegyzés egyébként még tavaly decemberi. Hogy miért épp most hozakodott vele elő Köves Slomó, azt nyilván ő tudja. Nem csodálom egyébként, hogy az EMIH vezetője nem adta meg pontosan az idézet helyét, mert abban volt sok minden más is. És azt már nyilván nem akarta kitenni az ablakba.

Vágó István: Megtaláltam (igaz, segítséggel) a bejegyzésemet a "kaftános-pajeszos zsidókról"

Idézem a teljes hozzászólást egy hosszabb vitából, utána megadom a fellelhetőségét:

“Én készséggel hitelt adok minden pro- és kontra érvnek, amit Friedman mondott vagy – megalapozottan vagy nem – neki tulajdonítunk/-tok.

De számomra nem ez a fontos. Engem az egész EMIH-jelenség taszít és elborzaszt. Az, ahogy minden Fidesz-törekvésnek utat engednek, sőt, azt egyengetik, amilyen kérlelhetetlenül gázolnak át a “nem zsidó zsidók” érdekein, ahogy mentegetik, ha nem elhallgatják a kormány összekacsintását az antiszemitákkal, ahogy dezavuálják a náluknál sokkal népesebb zsidó közösséget…

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy amerikai/kárpátaljai pénzből építenek birodalmat, és hogy mindez mennyire kedvére van az Orbán/Schmidt/Szakály/Semjén/Kövér klánnak, akik nem győzik megfejelni ezt a “külföldi támogatást” – amit egyébként tűzzel-vassal irtanának ugyanazok. De a zsidók megosztása ezek szerint minden pénzt megér nekik.

Végtelen szomorúsággal olvasom a megnyilvánulásaidat, Balázs, de ez az én magánügyem.

Hogy kinek az érdeke szétbarmolni ezt a sokat szenvedett sorsközösséget, nem tudom. De hogy aki ezt akarta, jó úton jár, az nem is kétséges. És te, aki szerint a CEU veszélyezteti a hazai zsidókat, ehhez asszisztálsz.

Csak hogy láss ilyen véleményt is: ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy-vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg a szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok.

Tudom, hogy vannak még ilyenek rajtam kívül.”

Nem bánnám, ha azok a jobb- és széljobboldali orgánumok, melyek most azon kéjelegnek, hogy “rajtakaptak a rasszizmuson”, és teljes erőből Slomót védik, az egész hozzászólásomat, melynek csak a végét emelték ki, leközölnék.

Vágó István

Az eredeti beszélgetést IDE kattintva érheti el

Figyelem! A “szerintem” (vélemény) rovatunkkal lehetőséget biztosítunk olvasóinknak, hogy elmondják a véleményüket, kritikájukat, történeteiket, megfogalmazzák vicces, vagy álhíreiket.  Az itt megjelenő vélemények semmi esetben sem a szerkesztőség véleménye. A szerző neve elérhető a cím alatt, és/vagy az írás alatt. Amennyiben a cím alatt a zárójel felírat található, úgy a szerzőnek a neve a cikk alatt olvasható, akár a Népszavában! 
Önnek is van véleménye? Küldje el nekünk a szerintem@zarojel.hu címre – Kattintson!

...

Szólj hozzá