Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vajda Zoltán: feljelentem Rogán Antalt közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt

Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja szerint egy polgári demokráciában nem riogathat a kormány veszélyhelyzet bekövetkeztével. Amennyiben Rogán Antalnak van konkrét információja, ami alapján külföldiek szerveznek őszi zavargásokat, nyilvánosságra kell hoznia azokat. Ha csak blöfföl, azt számon kell kérni rajta, ezért az Együtt elnökségi tagja közveszéllyel fenyegetés gyanújával feljelenti a propagandaminisztert.

Rogán víziója: civil forradalom készül

Az Együtt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben az alábbiakat közölte:

Rogán Antal propagandaminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt nyilatkozta, hogy előadásokat tartanak, őszre zavargásokat szerveznek Magyarországon azok a külföldiek, akik korábban Szerbiában és Macedóniában vettek részt hasonló akciókban.

A miniszter azt is elmondta, hogy egyértelmű kapcsolatot lát a polgári engedetlenség és az utcai zavargások között.

Vajda Zoltán szerint normálisan működő polgári demokráciákban kormány nem riogat veszélyhelyzet bekövetkeztével.

Egy miniszter ilyen súlyos kijelentéseket csak úgy tehet, ha konkrét információi vannak. Amennyiben van ilyen, azt azonnal közzé kell tennie. Azonban Rogán Antal miniszterként tudatában van annak, hogy amit mond, az nem igaz.

A közlemény folytatása:

Vajda Zoltán felháborítónak tartja, hogy a propagandaminiszter most kapcsolatot keres a polgári engedetlenség és az utcai zavargások között, miközben 2007-ben ő is ott volt Orbán Viktorral kordont bontani, amivel kimerítették a polgári engedetlenség fogalmát.

Vajda Zoltán közveszéllyel fenyegetés gyanújával feljelenti a propagandaminisztert, amiért az a köznyugalom megzavarására alkalmas, valótlanságokat állít. Mivel Rogán Antal nagy nyilvánosság előtt, tudatosan felépített kampány mentén riogat, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.

Budapest, 2017. szeptember 8.

Vajda Zoltán

az Együtt elnökségi tagja

Szólj hozzá