Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Választási ígéret-cunami nyugdíjasoknak

A Hír TV összeállítást készített arról, hogy mai ismereteink szerint mit ígérnek a pártok a nyugdíjasok szavazataiért a jövő évi választások előtt. Lássuk, kin mit lehetne számon kérni, ha nyerne!

Választási ígéret-cunami nyugdíjasoknak

Össznépi igérgetős

Azt talán még nem ígérik, hogy kolbászból lesz a kerítésük, de hirtelen – ahogyan négyévente megszokhattuk–ismét fontosak lettek a nyugdíjasok:

Molnár Gyula, az MSZP elnöke:

„Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a 13. havi nyugdíj visszaadandó a nyugdíjasoknak. »Hangulatjavító« intézkedésnek szánjuk a gyógyszerhez jutás megkönnyítését: a 65 év felettiek a háziorvos javaslatára krónikus betegségek esetén ingyenesen jussanak a gyógyszerükhöz”

Vona Gábor,a Jobbik elnöke:

„Van egy nagy nyugdíjat élvező szűk réteg, és van egy egyre szélesebb, a nyugdíj vásárlóértékét tekintve egyre inkább leszakadó réteg. A Jobbik javaslata szerint ezért az éves nyugdíjemelés százalékos kulcsa nem lehet mindenkinél ugyanaz, hanem tekintetbe kell vegyük a szociális különbségeket, s az alsó, a kis és a közepes nyugdíjaknak az értékét kell elsősorban növelnünk”

…és a többi…

Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője:

„amit a Lehet Más a Politika ígér a nyugdíjasoknak, az elsősorban az, hogy az unokáikat hazahozzuk Magyarországra, mert bizony a Skype-nagyszülők egyre többen vannak az országban”.

Halász János, a Fidesz frakció szóvivője:

„Mi a nagyot mondó versenyben nem kívánunk részt venni. A nyugdíjasoknak nem politikai pártok hazug ígéreteire van szükségük, amiket az ellenzéki pártok tesznek nekik, hanem biztos és őket segítő kormányzásra. Mi ilyen kormányzást biztosítottunk, és ezt tervezzük továbbra is”

DK animációs videója, Gyurcsány Ferenc közösségi oldaláról:

“Orbánék minimális emeléssel próbálják meg elintézni a nyugdíjasokat. A Sokak Magyarországa tisztességes nyugdíjemelési szabályokat vezet be.”

Orbán előtt jobb volt a nyugdíjasok élete, Orbán után jobb is …

Orbánék a tisztességes nyugdíjemelés helyett egyszeri ajándékkal próbálják meg lekenyerezni az nyugdíjasokat.A DK Sokak Magyarországa tisztességes nyugdíjemelést vezet be!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2017. augusztus 28.

Monspart Sarolta, az Idősek Tanácsának tagja  szerint  a nyugdíjasok azt várják, hogy ne csak a kampányidőszakban figyeljenek rájuk:

„Három évig nem nagyon törődnek velünk; azt szoktam mondani viccesen az előadásokon, mindegy, hogy Ferkó vagy Viktor vagy Gordon a királyunk, mert mi nem kellünk, csak a szavazás előtt. De legalább most segítsenek nekünk, és ígérjenek, és aki ígér, az tartsa is be, ha király lesz utána.”

Magyarországon több mint hárommillió 60 év fölötti választópolgár él, ők számítanak a legjelentősebb, legfegyelmezettebb  szavazóbázisnak.

Szólj hozzá