Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Különleges film készült Van Gogh életéről – nézzen bele!

lönleges élményben lehet része annak, aki belenéz a Loving Vincent című film – mely Van Gogh művészetét köti össze a művész élettörténetével – Dorota Kobiela festő és Hugh Welchman filmes együttműködésében készült előzetesébe.

A film cselekménye festő 800 levelének tartalmából állt össze

A film a művész 1890-ben bekövetkezett hirtelen halála, vitatott öngyilkossága körül vizsgálódik – számolt be a huffingtonpost.com. A narrátor, egyben a Loving Vincent nyomozó-figurája egy létező portré alanya, Armand Roulin (a történet érdekessége, hogy Van Gogh 1888-ban és 1889-ben a teljes Roulin családot megfestette, a férj, Joseph, a feleség Augustine, és a három gyermek, Armand, Camille és Marcelle portréit).

125 művész közreműködésével készült el a film. Ők egy közösségi média felhívása kapcsán csatlakoztak a filmes projekthez, és 120 Van Gogh-festmény elemeiből állítottak elő 65,000 festett képkockát Lengyelországban.

A filmet Magyarországon is láthatjuk szeptember 8-17. közötti Jameson Cinefest – 14. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nagyjátékfilm programjában.

(forrás: hvg)

Szólj hozzá