Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Elsősorban középső országrészben valószínű eső, zápor. Éjszaka nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A Dunántúlon alakulhat ki párásság, néhol köd. Csütörtökön a középső és keleti országrészben marad a felhős idő, nyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, majd délután ott is befelhősödik az ég. Éjszaka és csütörtökön elsősorban a Dunától keletre alakulhat ki gyenge eső, míg a Dunántúlon legfeljebb elvétve lehet csapadék. Estétől többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 9 fok között várható, délkeleten lesznek a magasabb értékek.

Időjárási helyzet Európában:

A Földközi-tenger térségében lévő mediterrán ciklon – amelynek csapadékrendszere a Dinári-hegyvidék mentén jelentős mennyiségű csapadékot okozott – fokozatosan leépül és kelet felé helyeződik. A nyugat-európai partvidéken egy kiterjedt frontrendszer eredményez felhős, esős időt. Ezzel szemben a Balti- és a Kaszpi-tenger között egy nagy kiterjedésű magasnyomású képződmény húzódik. Ott kevés a felhő, sokat süt a nap, de egyes részeken tartós, sűrű köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti, északi tájak kivételével mindenhol fagypont felett alakul kontinensünkön. A legmelegebb Dél-Európában van, ott általában 10-15 fokig melegszik fel a levegő, de Olaszország egyes részein a maximum hőmérséklet a 20 fokot is eléri. A Kárpát-medence időjárását a délre, délnyugatra elhelyezkedő ciklon alakítja, amelynek áramlási rendszerében nedves, pár fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk. Csütörtök estig alapvetően felhős lesz az ég, és főként a Dunától keletre alakulhat ki kisebb eső.

...

Szólj hozzá