Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vásárhelyi Mária: Ennyit az emberi hitványságról

Vásárhelyi Mária: Ennyit az emberi hitványságról…

“Én 1989-ben, 26 évesen, *nevetséges ösztöndíjért* egy gyerekkel a mózeskosárban vágtam bele az angliai tanulásba és munkába.” – nyilatkozta Orbán Viktor a Fidesz által frissen zabrált Világgazdaság újságírójának.

Azt hiszem ez az egy mondat mindent elmond arról az emberi silányságról és hitványságról, amit a magyar miniszterelnök megtestesít.

1989-ben a Soros Alapítvány havi 1000 dolláros ösztöndíjával jutott ki egy egyéves posztgraduális képzésre Oxfordba. Abban az évben kilencen jutottak ilyen ösztöndíjhoz, egyedülálló lehetőség volt egy magyar fiatal számára.

Állami ösztöndíjat csak párttagok ill. a rendszerhez lojális értelmiségiek kaphattak , fiatalok pedig jószerivel egyáltalán nem.

Orbán Viktor a privilegizáltak szűk köréhez tartozott. *1000 dollár nemhogy nem volt nevetséges összeg akkoriban, hanem abszolút civilizált megélhetésre és tanulási körülmények biztosítására teremtett lehetőséget.

*Az azonban tény, hogy az Alapítvány nem családi nyaraláshoz, hanem tanuláshoz nyújtotta az ösztöndíjat. Hogy miért vitte magával a mózeskosarat és a családját, azt csak ő tudja. *S hogy dolgozott volna az ösztöndíjas hónapok alatt?* Nos, ha ez így volt, akkor durván megsértette az ösztöndíj szerződésben vállaltakat.

Ha tartja magát a szerződésben foglaltakhoz, akkor nem viszi a családját, nem kell dolgoznia és nem hagy ott az ösztöndíj lejárta előtt hónapokkal csapot-papot, hogy politikai karrierjét építgesse. Akárhogy is volt azonban *ez a gusztustalan hazudozás és visszafelé köpködés a jellem nélküli ember jellemrajza.

Hogy is mondják ezt népiesen: beleharapni a kézbe, amely enni adott…

...

Szólj hozzá