Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vásárhelyi Mária: ez maga a fideszes lakájmédia neonáci propagandája

Nálunk az a “jó”, hogy az időszámítás minden évben újra kezdődik és így minden alkalommal, amikor valami aljas, a humanizmus elemi normáit is semmibevevő hazugságot dob be a nyilvánosságba a kormányzati propaganda, akkor újra és újra lehet arról beszélni, hogy szintet lépett a hazugsággyár. Pedig szó sincs szint lépésről. A Fideszes propaganda gépezet ugyanilyen aljas volt már 1998-ban is, mondhatnám azóta egy helyben toporog.

A kormánypárti sajtó…

Most éppen azt emlegetik az ellenzéki oldalon szint lépésként, amit szegény Hadházy Ákossal művel a kormánypárti sajtó, amikor azt a szemenszedett hazugságot terjesztik róla, hogy lényegében miatta halt meg szomszédja, akinek meg akarta szerezni a lakását. Holott Hadházy Ákos szavaiból nyilvánvalóan kiderül, hogy egy idős, összeférhetetlen, szenvedélybeteg emberrel való szomszédsági vitáról van szó, amilyenbe bárki belekeveredhet. És az is egyértelmű, hogy a szomszéd halálának az égvilágon semmi köze nincs ehhez a perpatvarhoz. Ráadásul Hadházyék – elmondása szerint – minden megtettek a konfliktus békés rendezése érdekében – sikertelenül.

És nincs okom, hogy ne higgyek Hadházynak, viszont minden okom megvan arra, hogy a kormányzati propagandagépezet karaktergyilkos kampányának ne adjak hitelt.
Az azonban, hogy a Fideszes sajtó konkrét gyilkossággal vádolja politikai ellenfeleit 10 éve bevett propaganda fogás. Aki még nem vált a kóros társadalmi amnézia áldozatává az emlékezhet arra, amikor Lázár János gyújtóhangú beszédben vádolta gyilkossággal a Gyurcsány-kormányt, amikor egy beteg, akit Hódmezővásárhelyről a 25 km-re lévő Szentesre kellett szállítani, meghalt. Lázár nem átallotta egy tüntetésen, nagy nyilvánosság előtt azt állítani, hogy ez, a már többször újraélesztett beteg lett az egészségügyi reform első áldozata. Azt harsogta a tömeg előtt, hogy a beteg azért halt meg, mert mentővel át kellett szállítani a sürgősségi ellátásra kijelölt, jól felszerelt, a beteg ellátására alkalmas szentesi kórházba.

Vásárhelyi Mária: ez maga a fideszes lakájmédia neonáci propagandája
Vásárhelyi Mária: ez maga a fideszes lakájmédia neonáci propagandája

Demokrata című szennylap…

De említhetem Mécs Imre esetét, az 56-os forradalom leverését követően halálraítélt egyetemista forradalmárét, akit a Demokrata című szennylap azzal vádolt meg, hogy a tárgyaláson tett vallomásával akasztófára juttatta három bajtársát. És azután hónapokon keresztül ugyanezt sulykolta a fideszes lakájmédia. Mindaddig amíg egy bátor és becsületes bíró úgy nem döntött, hogy ez a velejéig hazug, aljas állítás, amelyet kizárólag az SZDSZ-es képviselő, Mécs lejáratása érdekében tettek közzé, olyannyira megalapozatlan és olyan mélyen sérti Mécs becsületét, emberi méltóságát, hogy az ennek a hazugságnak a közreadásáért felelős lap főszerkesztőjét letöltendő szabadságvesztésre ítéli.

De említhetem a saját esetemet is.

Nekem 11 évig kellett a bíróságra járnom, és hallgatnom Hankiss Ágnes hazudozásait, vádaskodásait, akit azért pereltem be, mert a Hír TV egyik – Bayerral közös – műsorában azt állította, hogy Gimes Miklóst az én édesapám terhelő vallomása miatt ítélték halálra. Ezt az állítását 11 év alatt természetesen semmivel nem tudta alátámasztani, hiszen az édesapám soha nem tett terhelő vallomást Gimesre, ráadásul az is teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gimest a november 4. utáni tevékenységéért ítélték halálra, márpedig november 4. után az édesapám már a jugoszláv állam foglya volt, tehát nem hogy kapcsolatban nem volt Gimessel, hanem fogalma sem volt arról, hogy mit csinál.

Hankiss…

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy Hankiss az állításával kizárólag az akkori Fidesz kormány elvárásait próbálta túlteljesíteni, mivel – és ezt ugyancsak mindenki hajlamos elfelejteni – a Soros Alapítvány, amelynek édesapám volt az elnöke – már akkor is közellenségnek volt kikiáltva. yÉs akkor ő volt a célszemély, akin keresztül Sorost ütni lehetett. Persze az is jellemző, hogy a magyar igazságszolgáltatásnak 11 évre, háromszor, számtalan első és másodfokú tárgyalási napra volt szüksége ahhoz, hogy megállapítsa egy fél mondatról, hogy az tényállítás vagy vélemény és, hogy van-e bármiféle valóságalapja. Végül a felülvizsgálati eljárásban született rendkívül alapos ítélet tett pontot e vesszőfutás végére, kimondva, hogy Hankiss olyan tényt állított, aminek semmiféle valóság alapja nincsen.

Soros elleni rágalomhadjárat…

És ugyanebbe a sorba kívánkozik a Soros elleni rágalomhadjárat azon fejezete, amikor a kormánypárti lakájmédia szerint, “meg akarta ölni az anyját”, amikor azon tűnődött, hogy hogyan tehetné elviselhetőbbé számára életet utolsó szakaszában a fájdalmat és szenvedést.

És ez csak néhány este azok közül, amikor a fideszes propaganda sajtó a legsúlyosabb bűnnel – embertársa meggyilkolásában való közreműködéssel – vádolja, teljesen megalapozatlanul – politikai ellenfeleit. Ez a megbélyegzésnek, hazugságnak, becsületsértésnek olyan súlyos válfaja, amit senkinek nem kell és nem is szabad eltűrnie.

És jó lenne, ha nem csodálkoznánk el minden alkalommal, amikor ilyesmi történik, hanem végre tudomásul vennénk, hogy igen, ez maga a fideszes lakájmédia neonáci propagandája, és csodálkozás helyett minden eszközzel megpróbálnánk fellépni ez ellen.

Vásárhelyi Mária

Figyelem! A “szerintem” (vélemény) rovatunkkal lehetőséget biztosítunk olvasóinknak, hogy elmondják a véleményüket, kritikájukat, történeteiket, megfogalmazzák vicces, vagy álhíreiket.  Az itt megjelenő vélemények semmi esetben sem a szerkesztőség véleménye. A szerző neve elérhető a cím alatt, és/vagy az írás alatt. Amennyiben a cím alatt a zárójel felírat található, úgy a szerzőnek a neve a cikk alatt olvasható, akár a Népszavában! 
Önnek is van véleménye? Küldje el nekünk a szerintem@zarojel.hu címre – Kattintson!

...

Szólj hozzá