Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vészhelyzet! A Zsaruellátó gyűjtést szervez a déli határra vezényelt diákoknak

A Zsaruellátó nevű közösségi oldalon riadoztatják a civil lakosságot. Gyűjtést szerveznek a déli határra vezényelt rendészeti szakközépiskolásoknak. Felhívásukban azt írják, vészhelyzet van, a diákok ellátás nélkül maradtak. 

Vészhelyzet! A Zsaruellátó gyűjtést szervez a déli határra vezényelt diákoknak
Forrás: Zsaruellátó

Étlen-szomjan szolgálnak és védenek

Nincs élelmük és az áram sem folyamatos. A fővárosin kívül több vidéki gyűjtőponton is várják a felajánlásokat. Mindeközben eredménytelenül folytatódik az illetékesek és a rendőrszakszervezet szócsatája.

Előzetes értesítés alapján rendeltek át szakmai gyakorlatra három határ menti megyébe tanulókat több rendészeti szakgimnáziumból, ingyen biztosítanak nekik szállást, és napidíjat is kapnak – olvasható az országos rendőrfőkapitány hétfői hivatalos levelében, amit Pongó Gézának, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárának írt. A levelet hétfőn közzétették a police.hu-n is.

Mint arról a hvg.hu beszámolt, a Független Rendőr Szakszervezet múlt héten írt levelet Papp Károlynak, miután úgy értesültek: a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt szeptember 4-én, hajnalban levezényelték a déli határra, és az átrendelés állítólag jövő január 8-ig is eltarthat. Az érdekképviselet úgy tudta: a próbaidősök semmiféle előzetes tájékoztatás nem kaptak a vezénylésről, és az ellátásuk sem volt kellően megszervezve, volt, aki nem tudott ételt sem venni magának. Állítólag olyan tájékoztatás is elhangzott, hogy semmilyen többlet juttatást nem fognak kapni – tették hozzá.

Az országos rendőrfőkapitány szerint a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium érintett tanulóit nem soron kívül rendelték a határhoz, az új tanítási évvel kapcsolatos információkról előzetesen értesültek ugyanis a diákok. A szakmai gyakorlat idején az állománynak térítésmentesen biztosított a szállás, és a tanulók napidíjat kapnak.

A tanulók a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén végzik szakmai gyakorlatukat közrendvédelmi és határrendészeti szolgálati feladatok végrehajtásával. Az átrendelésére vonatkozó állományparancs az érintett állomány ügyfélkapujára az augusztus 21-ei héten megérkezett – tette hozzá Papp Károly.

Gyűjtés

Mindeközben a „Zsaruellátó” nevű közösségi oldalon felhívást tettek közzé, amelyben gyűjtést hirdettek a határra vezényelt diákoknak:

A napokban több helyen megjelent cikk kapcsán ismét hozzátok fordulunk. Információink szerint több száz rendészeti szakközépiskolás lett a déli határra vezényelve ellátás nélkül egy hónapra… Van, ahol a helyi járatos bérletet is maguk vették meg, van, ahol arról írtak, nincs mindig áram a szálláson. Ételt egyáltalán nem kapnak….

A Zsaruellátó csapata nagy erőkkel keresi a megoldást, a mai naptól ismét gyűjtésbe kezdtünk az ország több pontján! Vészhelyzet van! Azonnal lépnünk kell! Szükségünk van rátok, a magyar emberek példás összefogására! Együtt vagyunk erősek, a bajban oly sokszor bebizonyosodott! ❤ Keressétek vidéki gyűjtőpontjainkat és figyeljétek az oldalunkat, mert a budapesti gyűjtés időpontja is itt lesz posztolva! A napokban elindulunk hozzájuk. Siessünk! Fogjunk össze ismét értük! ❤ Értünk dolgoznak, bennünket védenek! Hálásak vagyunk nekik! Ők a jövő védelmezői! Hazánk védelmezői! Hajrá magyarok! Osszátok!

Hajrá!

Kapcsolódó cikkünk

300 rendőrifi étlen-szomjan védi a határt?

 

Szólj hozzá