Zárójel

VIDÉKI FIÚ KONTRA EURÓPAI BIZOTTSÁG

Információk  szerint Orbán Viktor  jelen lesz az Európai Parlamentben, amikor az a magyarországi helyzettel és a CEU-val kapcsolatban tart vitanapot Brüsszelben. Ennek ellentmondani látszik, hogy eddig  ezt sem  a kormány, sem az Európai Parlament nem jelentette be hivatalosan.

Nem tudni, hogy milyen visszhangja lesz annak a hintapolitikának, ami határon belül működik, hogy bizonytalanságban kell tartani a másik felet, megvárni, hogy alakulnak a dolgok, és az utolsó pillanatban arra az oldalra állni, ami nyerőnek tűnik. Orbánnak döntenie kell, hogy hajlandó-e arcával vállani a CEU-gyilkosságot, vagy csak famulusát hozza kellemetlen helyzetbe.

A Euronews emlékeztet arra, hogy a múlt héten Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke azt mondta, április végéig kivizsgálják a lex-CEU ügyét és egyúttal politikai párbeszédet kezdenek a magyar miniszterelnökkel Európa jövőjéről.

Arra is érdemes figyelni, hogy egy nappal a magyar helyzetet tárgyaló EP-ülés után Jean-Claude Juncker Brüsszelben fogadja Soros Györgyöt. Milyen fura lenne, ha  szembe találná magát régi mentorával a mára ellene gyűlöletet szító Orbán! Mit mondana neki? – Vagy csak zsebre dugott kézzel, elfordított fejjel elslisszolna mellette?

OLVASTAD MÁR?   Trump levegőnek nézi Orbánt

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER