Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Viktor, mit rejt a dolgozószoba mélye?

Újabb támadássorozat indult Magyarország 14.29 millió érvényes vokssal megválasztott legitim kormánya, de legfőképpen a haza örökös miniszterelnöke ellen. A Soros-hálózat újabb világméretű akciójáról a főnök és a “dolgozószoba” ellen a Hírcsattt (Ál)hírügynökség egyik informátora rántotta le a leplet, hol máshol, mint egy paksi csőszkunyhóban, közvetlenül a gát mellett, félemelet balra.

Viktor, mit rejt a dolgozó szoba mélye?
A helyes irány (fotó OV facebook oldala)

Nem minden álhír ami az, vagy mégis

Orbán Viktort lehet nem szeretni, történelmi nagyságát kétségbe vonni – elvégre ő is csak ember, és ezért nem hibátlan. Tudni való róla, hogy a javító szándékot örömmel nyugtázza, az építő bírálatot készséggel elfogadja. Politikai ellenfelei (általában Soros György által pénzelt diverzáns elemek) rendszeresen visszaélnek ezzel, és a józan kritika leplébe bújtatott rágalmakkal árasztják el az anyagi haszonért minden szemetet boldogan közreadó bulvársajtót. Ennek a szennyáradatnak újabb ékköve a „nap híre”, miszerint a miniszterelnök leendő dolgozószobájának kialakítása a Várban nem kevesebb, mint 3,9 milliárd forintba kerül. Ha ez igaz, az tényleg felháborító, hiszen elég arra gondolni, hogy hány éhező gyermeknek lehetne ebből lélegeztetőkészüléket venni – de vajon igaz –e? Nos, NEM IGAZ! – miért is:

Az elvtelen, szenzációhajhász újságíró csürhe, melynek jelszava: mindegy, hogy mit írunk Orbánról, csak rossz legyen, két valós tényt kever össze szemérmetlenül. Az egyik, hogy a miniszterelnöknek valóban lesz dolgozószobája az egykori Karmelita Kolostorban. A másik, hogy az épületben tényszerűen található egy impozáns, hajdan az intézményt szponzoráló főurak és a fenntartó egyházi menedzsment fogadására szolgáló, a kor ízlését tükröző pompával berendezett terem (a közlekedő felületet és előteret nem számítva az egész első szint) – csak éppen a kettő nem ugyanaz!

A titkos dolgozó cella

A miniszterelnöki dolgozószoba az alagsorban lesz. Az 1,5 x 1,5 x 1,5 méteres, ablak nélküli, fűtetlen szoba puritán berendezése: egy térdeplő, házi oltár, Biblia és egy diktafon.

Üvöltsetek csak, hiénák!

Az első szinten lévő óriási helyiség nem dolgozószoba, hanem trónterem, ahol a miniszterelnök csak protokolláris események alkalmával tartózkodik. Habár minden normálisan gondolkodó hazafi számára természetes, hogy az országot jelképezni hivatott helyszín berendezésénél nincs helye a spórolásnak, a tervekben lehetetlen fel nem ismerni a miniszterelnök visszafogottságában nemesen egyszerű elvárásának nyomait. A mennyezetet Lotz Károly operaházi freskója borítja (az Opera így felszabaduló felületét Csetényi Csaba reklám cége hasznosítja). A falakat a Szépművészeti Múzeumtól kölcsönzött festmények díszítik, a padlóra terített csodálatos perzsaszőnyeget az iráni sah ajándékozta Kádár Jánosnak. A terem központi eleme nyilván az aranyozott (tehát hangsúlyozottan nem arany!) trónus, melyet II. Kelemen pápa adományozott anno Mátyás királynak. Az egyetlen saját beszerzésű tárgy az Aranycsapat csatárjainak bebalzsamozott bal lábát tartalmazó szarkofág a bejárati ajtó mellett.

Hát tessék őszintén megmondani, mi kerülhetne itt 3,9 milliárd forintba????

Kapcsolódó cikk

A miniszterelnöki dolgozószoba kialakítása 3,9 milliárdra rúg

Szólj hozzá