Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vissza a hagyományokhoz! – Katalin harmadik gyermekének otthon kíván életet adni

Katalin hercegné harmadik gyermekének otthon szeretne életet adni. Első két gyermeke, György herceg és Sarolta hercegkisasszony kórházban látta meg a napvilágot, de ezen a hercegné most változtatni kíván.

...

Vissza a hagyományokhoz! - Katalin harmadik gyermekének otthon kíván életet adni
A kismama szebb, mint valaha (forrás: Twitter)

A helyszín még bizonytalan

Katalin hercegné barátaival folytatott beszélgetéseiben mondta azt, hogy a harmadik gyermekét nem kórházban, hanem otthonában szeretné megszülni. Egyelőre nem ismert, helyileg pontosan hol. Szóba került a Kensington Palota, az Anmer Hall és a norfolki sandringham-i birtok is.

Nem veszélyes ez?

Bár eddig mindhárom terhességével megszenvedett az első hónapokban, a szülések egyszerűek és problémamentesek voltak. Egy londoni királyi forrás is megerősítette Katalin terveit. Vilmos is támogatja az ügyet. Mindketten úgy gondolják, így sokkal családiasabb a légkör és a két testvér is jobban tud majd örülni  a kis jövevénynek. Az első két szülés annyira problémamentesen zajlott, hogy Katalin néhány óra múlva el is hagyhatta a kórházat.

A kórház is jobban jár

Abban is egyetért Katalin Vilmossal, hogy a királyi szülés a kórház életét teljesen felbolygatja. Otthoni szüléssel a kórház mindennapi élete zavartalanul folyhat tovább. Az első két gyermek születése teljes káoszt okozott a kórházban, mivel a sajtó több száz képviselője és az “alattvalók” nagy tömege táborozott a falakon kívül néhány napig. A kórház ezt szeretné elkerülni, amennyiben lehetséges. A kórház képviselője szerint nem igazságos a kórház többi betegével és a látogatókkal szemben, hogy a királyi párra ekkora figyelem hárul. Katalin első két gyermekét abban a Szent Mária kórházban (St. Mary’s) hozta világra, ahol Vilmos és Harry hercegek is születtek.

Vissza a hagyományokhoz! - Katalin harmadik gyermekének otthon kíván életet adni
Sandringham - a királynő magánbirtoka (forrás: wikimedia.commons)

Az otthonszülés nem új ötlet

A királyi család nőtagjai korábban is hagyományosan otthon szülték meg gyermekeiket. II. Erzsébet is szülei otthonában, a Bruton utcában született. A királynő mindhárom fiának a Buckingham Palotában adott életet, míg Anna hercegnő abban a Clarence Házban született, ahol most Károly herceg él feleségével, Kamillával.

Gyorsan terjed a pletyka

A hír, miszerint Katalin hercegné harmadik gyermekét otthon szeretné megszülni, először a Facbook-on kezdett el keringeni. Állítólag a szülésznők már hónapok óta beszéltek erről. A vezető szülésznő arra számít, hogy a legifjabb királyi sarj a Kensington Palota épületében jön majd világra. Kivéve, ha a szülés Norfolkban indulna be. Többen azt állítják, Kate már Sarolta hercegnőt is otthon szerette volna megszülni, de nem engedték neki, mivel ő a negyedik a trónörökösök sorában. A harmadik gyermek azért születhet otthon, mert a trónöröklési rendben hátrébb fog szerepelni, így a végleges döntést az ifjú szülőkre hagyják.

Vissza a hagyományokhoz! - Katalin harmadik gyermekének otthon kíván életet adni
Katalin továbbra is aktívan kiveszi részét a reprezentációs feladatokból (forrás: twitter)

Szólj hozzá