Zárójel
A vizes világbajnokság rendezését újabb 900 milliónk bánja
fotó: youtube

A vizes világbajnokság rendezését újabb 900 milliónk bánja

Biztosan nagy dicsőség egy ország életében, ha a világ rá figyel. Ezt elérheti úgy, hogy sikeresen kormányozzák az arra megválasztottak, de ha ez nem megy, rendezhet világeseményt is, például vizes világbajnokság. Mi ez utóbbit választottuk, nem tehettünk mást.

A vizes világbajnokság rendezését újabb 900 milliónk bánja
fotó: youtube

Milyen előkészítés az ilyen?

Kicsit költséges ugyan, de kormányunk és főleg Orbán főközszolga úgy döntött, megmutatjuk a világnak, mit tudunk. Kis szépséghibája az esetnek, hogy az amúgy is méregdrágára duzzadt  vizes világbajnokság rendezés összege újabb 900 millióval nőtt. Az EU-s közbeszerzési értesítő május 11-i számában két szerződés jelent meg a vizes vb-vel kapcsolatban, ezek együttes értéke 873,5 millió forint. Ahogy az a miféle demokráciákban lenni szokott, mindkét eljárást hirdetmény nélküli tárgyalásos formában bonyolították le a rendkívüli sürgősségre hivatkozva.

Kiírások:

Az EU-s közbeszerzési értesítő május 11-i számában két szerződés jelent meg a vizes vb-vel kapcsolatban:

kikötői úszóművek nettó 495 millió forint – épül egy a Vigadó téren, egy a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, kettő a margitszigeti Fina Marketnél, és négy a Duna Arénánál. A vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. tenderét három ajánlattevő közül az állami tulajdonú MAHART – PassNave Kft. nyerte.

vízi személyszállítási szolgáltatás nettó 378,5 millió forint –  Vigadó, Duna Aréna, Müpa közötti útvonalakon többféle hajóval viszik majd a vizes vb látogatóit, három ajánlattevő közül ezt a megbízást is a MAHART – PassNave Kft. kapta. A Bp2017 Kft. 8 darab “hagyományos”, 150 fős hajót rendelt meg 1.600 üzemórára, ezek menetrend szerint fogják szállítani az utasokat. Ez a típus a Vigadó-Dagály közti távot 40-50 perc alatt, a Müpa-Dagály távot 50-60 perc alatt teszi majd meg elvileg. Lesz 3 darab “VIP hagyományos” hajó is összesen 780 órára, ezek ugyanúgy 150 fősek, és ugyanúgy wifivel, légkondival felszereltek, és ugyanannyi idő alatt érnek egyik helyszínről a másikra, csak lesz rajtuk “asztalokkal ellátott VIP felszereltség” is. 20 üzemóra időtartamra rendelt a Bp2017 Kft. egy alkalomra egy “VIP Nagy Rendezvényt hagyományos hajóval”, ezen minimum 250 fő 40-60 perc alatt utazhat a Duna Aréna és Müpa között. Ugyanezen a távon 2 darab gyorsjáratú hajó 320 üzemórában fog minimum 54 főt szállítani 15-20 perc alatt.

OLVASTAD MÁR?   Két és fél éves sérült gyerek és a „világszínvonalú magyar egészségügy ”

A vizes világbajnokságra vonatkozó összes, a Közbeszerzési Értesítőben szereplő kiírást itt tekinthetik meg, a lista folyamatosan frissül. A nyilvánosságra hozott szerződések összköltsége jelenleg nettó 96,9 milliárd forint. Seszták Miklós fejlesztési miniszter május 2-án közölte, hogy a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztések végösszege 130,6 milliárd forint lesz.

forrás: átlátszó

Shares 2919 hozzászólás

 • A felsorolásból kimaradt, hogy mennyit lopnak el és kicsodák?

 • Tolvaj banda! Milyen “geci” kormány az ahol a lenyúlás számít nem a létesítmény ára! A minőségről nem is szólva! Az ország kiszolgáltatva egy felcsúti “geci” gengszternek!

 • ezek nem maguktól ilyen hülyék.nemzetközi hazaaruló csicskák akik megrendelésre müködnek üritik a kasszat pusztitják az orszagot mint szentnek nevezett pesta idejében…ezeknek még élnek levagni a jobb karjukat nem mint pestanak a halala utan hanem rögtön.a földet visszavenni a néptulajdonaba egy es oszthatatlan berbeadhatatlan közösség altal megmüveltként es a betelepüélt idegenek a helyi csicskaikkal fellogatandóak

 • … de miért van a “geci” idézőjelben ? GECI tolvaj csüngőhasú szarrágó hazug csaló faszszopó, hogy baszná meg a jó kurva anyját !… Ha már jobban kifejtjük…

 • …de miért van a “geci” idézőjelben ?

  Azért, mert az idézőjel nélküli a spermabankban van lefagyasztva.

 • …2002-2010 közötti metro téma: a terv 195 mrd (milliárd gyengébbek miatt)
  tény 452 mrd
  amit elhallgatsz a, túl lépés 257 mrd azaz +1 1/3 új metro ára
  ….ja persze ez a komcsi mszp kormány alatt volt na ki is lop-(ott)?
  Eu OLAF vizsgálat 167 mrd-ot ellopott az mszp kormány, ezért most 59 mrd büntit fizessen a mostani (nem aki ellopta) ! ! tehát 452+59=511 mrd hűha ! !
  tehát 511-195=316mrd amit elloptak.
  A ti franko mszp kormányotokról akkor mi a véleményed ??????
  Ki is a geci???… na most böfögj….tudod ki bassza meg a kurva anyját?…………..TE…te …aljas kettős mércés…metro felejtve????

 • …2002-2010 közötti metro téma: a terv 195 mrd (milliárd gyengébbek miatt)
  tény 452 mrd
  amit elhallgatsz a, túl lépés 257 mrd azaz +1 1/3 új metro ára
  ….ja persze ez a komcsi mszp kormány alatt volt na ki is lop-(ott)?
  Eu OLAF vizsgálat 167 mrd-ot ellopott az mszp kormány, ezért most 59 mrd büntit fizessen a mostani (nem aki ellopta) ! ! tehát 452+59=511 mrd hűha ! !
  tehát 511-195=316mrd amit elloptak.
  A ti franko mszp kormányotokról akkor mi a véleményed ??????….vagy netán akkor is a felcsuti gengszter vitte el a suskát
  … a metro témáról nem beszéltek…aljas szemetek vagytok

 • ugye a 2002-2010 közötti mszp kormányra gondoltál aki 316 mrd-ba került az országnak….látod az mszp-seknek tele a zsebük…. a te gyatra komcsi agyad szerint a mostaniak ország pusztitók azok mármint mszp ország épitő
  …..mond ennyire hogy lehetsz a hülyeségig egyoldalu ?????
  tudod a normális magyar nép tudja ám ezeket….nem felejti 2002-2010-et szemek kilövetése…öszödi böszme….Veres miniszter helikoptere,….simon mszp alelnök tudod aki az éhség menetet vezette a ….külföldi bankokb a rejtett 706 milliója….Zuschlag ügy….Nokiás dobozok….Andrási úti paloták áron aluli eladása..( a biróság még mindig elmis-más az itéletet),,, tanári fizetésből Mosonm.óvári gyár vásárlás…majd a gyárnak 300 milla áram kedvezmény…..nem az mszp miniszter elnökéről vóóóóna szóóó????
  ……de újabb Szeged Szeviép botrány 11.4 mrd kifizetetlen számlák …. Seichel sziget búvár Kund rolexel a karján,, faldöntő terepjáróval…….vagy me-LLL-ik kormány is vette el a 13. havi nyugdíjat????…..me-LLL-ik kormány mondta …ha nem tetszik ..tessék el lehet menni….?????
  ….nnnnnna ezek a ti frankóitok ezek a becsület minta képei… ez a ti mszp csordátok menjetek csak utána … de ne feledd aki a csorda után megy szaros füvet legel….ti most legeletek

 • A magadfajta balfasz állat faszszopók tartják hatalomban a geci tolvaj hazug csüngőhasú fost és bandáját, mert értelmes mondatot nem tudnak kiböfögni, csak a mocskolódást… Ha az MSZP-kormány ellopott volna 167 milliárd forintot, akkor az EU nem 59 milliárdot követelne vissza, hanem az összeset… Nem annyira jószívűek azok (” … ha ellopta, hadd vigye … !” ), mint amekkora barom te vagy…