Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Vona – Ha valakinek ez nincs ínyére, keressen magának másik pártot

A Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz emberek között – bizonygatta Vona Gábor pártelnök. Ha valakinek ez nincs ínyére, keressen magának másik pártot. Azt is mondta, kész rá, hogy végigvigye a Jobbik néppártosodását. A vadhajtásokat könyörtelenül le fogja nyesegetni.

...

Vona Gábor

Több év telt el azóta, hogy Vona Gábor kezébe vette a politikai metszőollót.

Használja is rendesen, de portájára még mindig nem tudja kitenni a Tiszta udvar, rendes ház táblát. Túl sok a munka. Túl sok a vadhajtás.

Most éppen az keltett felhördülést a Jobbikban, hogy Morvai Krisztina, a párt önjáró európai parlamenti képviselője bejelentette: felhagy a politikai pályával, jogászként folytatja. Nem tetszik neki az új irány, a néppárti barátkozás a baloldallal. Morvai – bár erről nem beszélt – nyilván azt is számításba vette, hogy a Jobbik nem akarja indítani a következő EP-választáson.

Morvai Krisztinával hasonló problémák adódtak, mint Novák Előddel, akit az elnökségéből és a parlamenti frakcióból is kiszorítottak. Elvégre – idézzük újra a pártelnököt – a Jobbiknak olyan hitre van szüksége, mint egy egyháznak, olyan fegyelmezettségre, mint egy hadseregnek és olyan profizmusra, mint egy multinacionális vállalatnak. A hittel nincs gond, a fegyelemmel annál több.

Pedig egy hadsereg ereje a fegyelmezettségben rejlik – gyarapította a katonás hasonlatok számát Vona Gábor.

Különösen bosszantó lehet, ha a hadseregparancsnok, amikor átalakul kertművelővé, azzal kénytelen szembesülni, hogy az udvaron burjánzó gyomot ő maga ültette dísznövényként.

Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét Vona győzte meg arról, hogy vállalja el a pártban az alelnöki posztot. Morvai távozása miatt nemcsak Novák Előd, hanem Toroczkai is háborog. Vagy például az a Dúró Dóra, aki a legújabb jobbikos óriásplakáton Vona Gábor mellől mosolyog az utca népére.

A pártelnöknek vigyáznia kell. Nehogy véletlenül őt is vadhajtásnak nézzék a választás után.

Czene Gábor

Támogasson minket - segítse a munkánkat

Zárójel – A szókimondó, hiteles, színes, naprakész oldal. Hiszünk a sok kicsi sokra megy elvben, így minden apró adomány is előrébb visz minket az utunkon.
Szólj hozzá