Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Megcibálták a vak zongoraművészt, mert nem töltötte ki a konzultációs ívet

Weszely Ernő vak zongora- és harmonikaművész lánya fordult a nyilvánossághoz azt követően, hogy a 65 éves zenészt a lakásában inzultálták feltehetően idős önkéntesek, akik a kormány Soros-tervről szóló konzultációs ívének kitöltésére buzdítottak -írja az index.hu

Weszely Ernő - Megcibálták a vak zongoraművészt, mert nem töltötte ki a konzultációs ívet
Megcibálták a vak zongoraművészt, mert nem töltötte ki a konzultációs ívet. Weszely Ernő Fotó: Nándorfi Máté

Nemzeti konzultáció a kukában

Weszely Zsuzsa a Reflektor bloghoz eljuttatott nyílt levelében azt írta, hogy Óbudán élő édesapjához múlt hétfő délután csöngetett be két idős hölgy, akik azt mondták, tájékoztató anyagot hoztak Soros Györggyel kapcsolatban, és szeretnék megtudni, hogy kitöltötte-e már a nemzeti konzulátciót. Miután baloldali érzelmű édesapja közölte, hogy azt kidobta a kukába,

a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, Soros-bérenceztek. … A szomszéd vetett véget a helyzetnek, amikor kinézett az udvarra, és megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben. Apám csak állt ott csodálkozva, hogy mi a fene történt, a nénik meg úgy spuriztak le a lépcsőn a kijárat felé, mint a nyulak.

Az Index megkereste Weszely Zsuzsát, aki elmondta, hogy az ügyben nem tettek feljelentést, de édesapjának szándékában állt megírni a vele történteket Bús Balázs kerületi polgármesternek, akivel jó viszonyt ápolnak. Ezután felhívtuk Weszely Ernőt, akitől megkérdeztük, miért nem tett feljelentést az ügyben. Mint mondta,

azért nem fordultam a rendőrséghez, mert nem látom értelmét. Amikor én valaha a rendőrséghez fordultam, akkor soha nem intéződött el a dolgom, és a végén még én éreztem rosszul magam.

Arra a kérdésre, hogy viszont most lehetne eredménye a nyomozásnak, hiszen a szomszéd miatt tanúja is van az esetnek, Weszely azt felelte, nem biztos, hogy látta a szomszéd az elkövetőket, mert mikor kijött az ajtaján, a hölgyek már elindultak kifelé a házból.

A nyílt levél célja

Mint mondta, a nyílt levéllel csak az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy milyen szégyenteljes dolgok történnek az országban. Szomorúnak tartja, hogy a politika annyira egymásnak feszíti az embereket, hogy tettlegességig is elmennek.

A levelünk csak egy figyelemfelhívás arra, hogy az emberek ne bolonduljanak meg teljesen. Remélem, a felelősök talán elgondolkoznak arról, hogy határt kéne szabniuk az őrületnek.

Weszely Ernő végül nem írta meg a levelet Bús Balázsnak, de az Index megkereste a kerületi önkormányzat sajtóosztályát, hogy értesültek-e az esetről. Mint Sztamenits Adrienn sajtócsoport-vezető kérdésünkre elmondta, eleddig nem hallottak az esetről, de Bús Balázs meg fogja keresni a művész urat, mivel nagyra tartja, és sok önkormányzati eseményre elhívják őt zenélni. Ugyanakkor az önkormányzat úgy véli, hogy ebben az ügyben nem nekik van tennivalójuk, hanem Weszelynek kellene feljelentést tennie.

Sztamenits Adrienn szerint eddig nem érkezett az önkormányzathoz olyan panasz, hogy konzultációs ívek kitöltésére buzdító civilek mennének be a kerületi házakba.

Szólj hozzá