Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Zöld színű golden retriever kiskutya született Skóciában

A kutya tulajdonosa nem hitt a szemének, amikor meglátta, hogy az „aranyszínű” golden retriever kutyusa egy zöld színű kiskutyát hozott világra.

Zöld színű golden retriever kiskutya született Skóciában
A boldog gazdi Louise Sutherland, Rio, a büszke anyuka és Forest, a zöld színű kiskutya (Kép: Northern Times)

Forest, a zöld színű kiskutya

A három éves Rio nyolc kölyökkutyának adott életet skót Felföldön. Gazdája, Louise Sutherland már a kiskutyák számától is meglepődött, de amikor kibújt a menta zöld színű kutyus, az volt csak az igazi meglepetés! “Rio összesen hét kan és egy szuka kiskutyát hozott világra. Mindannyian nagyok és úgy nőnek, mint a gombák” – mondta boldogan Louise a The Sun-nak.  A továbbiakban így mesélt a történtekről: „az első kölyök beragadt, így én és a lányom, Claire beavatkoztunk. Sikerült kiszabadítanunk és biztonságban kihúzni a kölyköt. Készenlétben álltunk az ellésnél, de amikor a kölykök „megérkeztek” egymás után, észrevettük, hogy az egyik kölyöknek zöld színű szőre van. Nem akartuk elhinni. Amikor később utánanéztünk, kiderítettük, hogy ez a nagyon szokatlan dolog a placentával van kapcsolatban. A szín már kissé elhalványult, és hamarosan el fog tűnni, azt mondják.”

A furcsa jelenségre van magyarázat

Nem ez az első eset, hogy zöld kiskutya születik, de csak három alkalommal fordult elő a világon. Ez év februárjában egy csokoládé színű labrador ellett zöld színű kölyökkutyát Lancashire-ben. A ritka eseményt a kutyák méhlepényében található biliverdin nevű epefesték okozza. Ez keveredik a kutyust az anyaméhben védő magzatvízzel, és megfesti a bundáját.

Louise Sutherland, Rio tulajdonosa elismerte, hogy meglehetősen megdöbbentette a kiskutya megjelenése. Ám, ugyan már sikerült találni megfelelő új otthonokat a kiskutyáknak, úgy tervezi, a zöld színű kutyakölyköt megtartja. A kiskutya a Forest (Erdő) nevet kapta, szokatlan születési színárnyalata után.”Ez a második alom, de az első sokkal normálisabb volt. Öt órás ellés eredményeként öt kölyök, két lány és három fiú” – mesélte Louise. Bár a gazdi nagyon büszke szeretett kutyájára Riora, azt is elmondta, hogy többször már nem fog kiskutyákat világra hozni. A család eldöntötte, ez volt az utolsó alkalom.

Szólj hozzá