Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Zseniális képes fejtörő – Te tudod a választ?

Nagyon érdekes fejtörőt hoztunk olvasóinknak! Adott egy kép és egy hozzá tartozó történet. Segíts a nyomozónak megfejteni a rejtélyt! Zseniális képes fejtörő – Te tudod a választ?

Zseniális képes fejtörő – Te tudod a választ? Kép: brightside.me
Zseniális képes fejtörő – Te tudod a választ?

Zseniális képes fejtörő – Te tudod a választ?

Annak érdekében, hogy megtornáztasd kissé az agyadat, nem feltétlen kell sok számjegyű számokat osztani és szorozni. Hoztunk egy ennél sokkal érdekesebb, ám nem feltétlen könnyebb feladatot.

A teendőd a következő: olvasd el az alábbi történetet, majd nézd meg alaposan a képet. Gondolkodj egy kicsit és biztosan rájössz a helyes megoldásra.

Íme a feladathoz tartozó kis történet:

Forró nyári nap


Forró nyári nap volt, amikor egy nyomozó úgy döntött, hogy egy kis szünetet tart a munkában és sétál egyet a folyó partján. Hirtelen meghallotta, hogy egy nő hangosan zokog.

“Mi történt?” – kérdezte a zokogó lányt.  – “Kérem, nyugodjon meg és mindent meséljen el.”

“Ez könnyű mondani…” – mondta a lány sírva. – “El sem tudja képzelni, milyen sokat jelent ez a karkötő nekem. Ráadásul nagyon drága volt. Minden nap idejövök pihenni, napozni. Ma is levettem a karkötőt napozás közben, a könyvem tetejére helyeztem és véletlenül elaludtam. Felébredtem, de a karkötő már nem volt ott.”

A nyomozó mélyen elgondolkodott.

Más emberek lábnyomát nem lehet látni a homokban, a lány körül. Csupán a lányét. Azt sem lehet látni, hogy valaki eltakarította volna a honokból a lábnyomokat. 

A közelben nincs idegen ember.

Ebből arra következtetett, hogy csak a strand egyik rendszeres látogatója vehette el a karkötőt. Ezek az emberek most ott állnak a nyomozó körül. De hogy lophatta el valaki a karkötőt anélkül, hogy a homokban ne lennének ott a nyomai?

Rájuk nézett és azonnal rájött, ki lehet a tolvaj.

Szerinted a képen látható személyek közül ki lopta el?

Írd meg nekünk!

 

További érdekes fejtörőket

ide kattintva

olvashatsz!

 

 

Forrás

Szólj hozzá